Tortilije in pivo

Sestavine

Priprava

Najprej se lotimo potrebuševine. Narežemo jo na tanke koščke ter jo dobro začinimo. Potem segrejemo ponev, da potrebuševino malo popečemo. Popečene koščke umaknemo ter jih položimo v alu folijo. Zavijemo jih ter v foliji položimo v pečico in še malo pečemo na 200. 

Na ponvi, ki še vendo lepo diši po pujsku, prepražimo čebulo, česen ter svež čili. Dodamo malo kumine. Ko se zelenjava dobro popeče dodamo malo temnega piva ter ga malo povremo.

Vse skupaj z paličnim mešalnikom zmešamo ter precedimo čez cedilo, da dobimo lepo gladko omako. 

Omako vlijemo nazaj v ponev ter dodamo govejo osnovo. Vse skupaj malo povremo ter dodamo temno čokolado da se stopi. Po želji malo začinimo.

Paradižnike narežemo na majhne koščke. Enako storimo z mlado čebulo. Vzamemo tortilje in nanje položimo potrebuševino, prelijemo s pivsko čokoladno omako ter na vrh dodamo svežo zelenjavo ter nariban čedar.

Temno pivo se k tortilijam odlično poda, privoščite si ga, če ga le imate radi.

<< Nazaj na seznam

Union Premium Nefiltrirano temno

Tortilije


in pivo


“s pivsko omako iz čokolade”

Luka Novak

Union Premium Nefiltrirano temno

Sestavine

  • 4 koruzne tortilije v obliki školjke
  • Ekstra deviško oljčno olje
  • 150g svinjske potrebuševine
  • 1 sesekljana rumena čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 svež čili
  • 1 žlička mlete paprike
  • 1 žlička kumine
  • 5 češnjevih paradižnikov
  • Vejica koriandra
  • 4 liste zelene solate
  • 2 žlici kisle smetane
  • Sol/poper
  • 70g čedar sira
  • 50g temne čokolade
  • Pivo nefiltrirano temno
  • 0,2l goveje osnove
  • 1 kom mlade čebule

Postopek

Najprej se lotimo potrebuševine. Narežemo jo na tanke koščke ter jo dobro začinimo. Potem segrejemo ponev, da potrebuševino malo popečemo. Popečene koščke umaknemo ter jih položimo v alu folijo. Zavijemo jih ter v foliji položimo v pečico in še malo pečemo na 200. 

Na ponvi, ki še vendo lepo diši po pujsku, prepražimo čebulo, česen ter svež čili. Dodamo malo kumine. Ko se zelenjava dobro popeče dodamo malo temnega piva ter ga malo povremo.

Vse skupaj z paličnim mešalnikom zmešamo ter precedimo čez cedilo, da dobimo lepo gladko omako. 

Omako vlijemo nazaj v ponev ter dodamo govejo osnovo. Vse skupaj malo povremo ter dodamo temno čokolado da se stopi. Po želji malo začinimo.

Paradižnike narežemo na majhne koščke. Enako storimo z mlado čebulo. Vzamemo tortilje in nanje položimo potrebuševino, prelijemo s pivsko čokoladno omako ter na vrh dodamo svežo zelenjavo ter nariban čedar.

Temno pivo se k tortilijam odlično poda, privoščite si ga, če ga le imate radi.