Najprej se lotimo potrebuševine. Narežemo jo na tanke koščke ter jo dobro začinimo. Potem segrejemo ponev, da potrebuševino malo popečemo. Popečene koščke umaknemo ter jih položimo v alu folijo. Zavijemo jih ter v foliji položimo v pečico in še malo pečemo na 200.
Na ponvi, ki še vendo lepo diši po pujsku, prepražimo čebulo, česen ter svež čili. Dodamo malo kumine. Ko se zelenjava dobro popeče dodamo malo temnega piva ter ga malo povremo.
Vse skupaj z paličnim mešalnikom zmešamo ter precedimo čez cedilo, da dobimo lepo gladko omako.
Omako vlijemo nazaj v ponev ter dodamo govejo osnovo. Vse skupaj malo povremo ter dodamo temno čokolado da se stopi. Po želji malo začinimo.
Paradižnike narežemo na majhne koščke. Enako storimo z mlado čebulo. Vzamemo tortilje in nanje položimo potrebuševino, prelijemo s pivsko čokoladno omako ter na vrh dodamo svežo zelenjavo ter nariban čedar.
Temno pivo se k tortilijam odlično poda, privoščite si ga, če ga le imate radi.
Piškotki in pivo
Na spletnih straneh Pivovarne Laško Union d.o.o. uporabljamo piškotke z namenom, da zagotovimo delovanje njenih funkcij, ter za namene analitike in oglaševanja.
Vabimo vas, da tukaj preberete, čemu so piškotki namenjeni in kako jih uporabljamo. Sami lahko izberete, kateri piškotki naj se namestijo. Lahko se zgodi, da bo zaradi spremenjenih nastavitev vaša uporabniška izkušnja slabša, da nekatera vsebina in video vsebina ne bo prikazana ter da nekatere funkcionalnosti spletne strani ne bodo delovale.
Z izbiro možnosti "Se strinjam" ali "Se ne strinjam", lahko nadzirate, katere piškotke naša spletna stran namešča na vašo napravo.
Najprej se lotimo potrebuševine. Narežemo jo na tanke koščke ter jo dobro začinimo. Potem segrejemo ponev, da potrebuševino malo popečemo. Popečene koščke umaknemo ter jih položimo v alu folijo. Zavijemo jih ter v foliji položimo v pečico in še malo pečemo na 200.
Na ponvi, ki še vendo lepo diši po pujsku, prepražimo čebulo, česen ter svež čili. Dodamo malo kumine. Ko se zelenjava dobro popeče dodamo malo temnega piva ter ga malo povremo.
Vse skupaj z paličnim mešalnikom zmešamo ter precedimo čez cedilo, da dobimo lepo gladko omako.
Omako vlijemo nazaj v ponev ter dodamo govejo osnovo. Vse skupaj malo povremo ter dodamo temno čokolado da se stopi. Po želji malo začinimo.
Paradižnike narežemo na majhne koščke. Enako storimo z mlado čebulo. Vzamemo tortilje in nanje položimo potrebuševino, prelijemo s pivsko čokoladno omako ter na vrh dodamo svežo zelenjavo ter nariban čedar.
Temno pivo se k tortilijam odlično poda, privoščite si ga, če ga le imate radi.
Luka Novak
Predlanski zmagovalec Masterchefa svoj stil kuhanja po Sloveniji širi na inovativen način. Najel je tovornjak, vanj postavil kuhinjo in se odpravil na pot. Svoje kulinarične presežke tako lahko predstavi ljudem čisto od blizu. Trenutno se osredotoča na dogodke in različne kulinarične festivale.