Sestavine
Piščanec:
- 2x200 g piščančjih prsi brez kože
- ½ čajne žličke sladke dimljene paprike
- 2 zvrhani žlici polente
- Olivno olje
Solata:
- ciabatta
- 1 strok česna
- 1 glava rdečega radiča
- 3 rezine dimljene pancete
- ½ rimske solate (to je tista, ki je malo nazobčane in obstaja tudi v vijolični barvi)
- 10 zrelih češnjevih paradižnikov
- 1 velika podolgovata rdeča paprika
- Balzamični kis
- Kreša ali njej podobno mikrozelenje
Preliv:
- 1 strok česna
- 2 limoni
- 40 g parmezana
- 4 fileti inčunov v olju
- 4 zvrhane jedilne žlice naravnega jogurta
- Worchestershire omaka
- 1 rdeča žlica vinskega kisa
- 1 čajna žlica angleške gorčice
- 15 g sveže bazilike
- 1 dcl piva Hoppy Lager 0,0
Postopek
Na srednji ogenj postavimo veliko ponev, na močan ogenj pa ponev z rešetko.
Razgrnemo listič peki papirja. Nanj položimo piščančje prsi in jih izdatno začinimo s soljo, poprom, sladko dimljeno papriko in dvema zvrhanima žlicama polente. Peki papir prepognemo, nato pa piščanca z valjarjem potlačimo in sploščimo na približno 1,5 cm debelo. Če valjarja nimamo lahko uporabimo za enkrat še polno steklenico Union Premium Hoppy Lagerja 0.0.
Piščančja prsa položimo v veliko ponev, po 3-4 minutah jih obrnemo, dokler ne postanejo zlate in lepo pečene.
Ciabatto narežemo na štiri debele rezine, položimo na ponev z rešetko in jih odstranimo, ko so lepo popečene z obeh strani.
1 strok neolupljenega česna drobno nasekljamo, ter damo v višjo posodo. Iztisnemo sok dveh limon, nadrobimo 40 g parmezana in dodamo štiri fileje inčunov, štiri zvrhane žlice naravnega jogurta, Worchestershire omako, eno žlico rdečega vinskega kisa, eno žlico gorčice, baziliko in Union Premium Hoppy Lager 0.0. Sestavine stepemo, da zmes postane lepa in gladka. Na koncu začinimo po okusu.
Na četrtine narežemo še rdeči radič in dodamo v ponev skupaj s panceto, da se nekaj minut peče.
Grobo narežemo solato in jo razporedimo po veliki servirni deski ali krožniku.
Čeznjo razporedimo ciabatto, paradižnik in papriko. Na trakove narežemo piščanca, in ga položimo okoli sredinske inštalacije. Vse skupaj pokapljamo s prelivom, nadrobimo hrustljavo panceto in dodamo krešo ali mikrozelenje. Po želji po vrhu naribamo še malo parmezana.