Na malem ognju ga prav počasi topite. Oko naj vam ne zahaja na piksno še ne odprtega piva. Saj, bo. Samo počasi!
Glejte v topeče se kristale. Ne hodite stran. Sladkor se grozno hitro zažge, imeli boste delo s pomivanjem zasmojene kozice, s karamelno omako pa boste spet na začetku. Se ne splača.
Rajši vzemite leseno žlico, mešajte.
Ko se stali ves sladkor in je lepe zlate barve vanj vlijte pivo in
začinite s cimetom, če vam je pri srcu. Kuhajte dokler se od žlice ne vleče kompaktna sladka nit.
Karamelno omako lahko postrežete bodisi k mesu, raca se s sladko omako dobro razume. Ali pa jo polijte čez palačinke, jajčno kremo, kolač ali sladoled.
Piškotki in pivo
Na spletnih straneh Pivovarne Laško Union d.o.o. uporabljamo piškotke z namenom, da zagotovimo delovanje njenih funkcij, ter za namene analitike in oglaševanja.
Vabimo vas, da tukaj preberete, čemu so piškotki namenjeni in kako jih uporabljamo. Sami lahko izberete, kateri piškotki naj se namestijo. Lahko se zgodi, da bo zaradi spremenjenih nastavitev vaša uporabniška izkušnja slabša, da nekatera vsebina in video vsebina ne bo prikazana ter da nekatere funkcionalnosti spletne strani ne bodo delovale.
Z izbiro možnosti "Se strinjam" ali "Se ne strinjam", lahko nadzirate, katere piškotke naša spletna stran namešča na vašo napravo.
“recept je star že 100 let, tako kot moja babica.”
Žiga Gabrovec
Sestavine
2 dcl piva Union premium Nefiltrirano temno
180 g belega sladkorja
cimet po okusu
Postopek
Sladkor stresite v kozico.
Na malem ognju ga prav počasi topite. Oko naj vam ne zahaja na piksno še ne odprtega piva. Saj, bo. Samo počasi!
Glejte v topeče se kristale. Ne hodite stran. Sladkor se grozno hitro zažge, imeli boste delo s pomivanjem zasmojene kozice, s karamelno omako pa boste spet na začetku. Se ne splača.
Rajši vzemite leseno žlico, mešajte.
Ko se stali ves sladkor in je lepe zlate barve vanj vlijte pivo in
začinite s cimetom, če vam je pri srcu. Kuhajte dokler se od žlice ne vleče kompaktna sladka nit.
Karamelno omako lahko postrežete bodisi k mesu, raca se s sladko omako dobro razume. Ali pa jo polijte čez palačinke, jajčno kremo, kolač ali sladoled.
Žiga Gabrovec
Hudomušni kuhar, ki je takoj po gimnaziji svoja krila razprl po Evropi. Za nekaj časa se je ustalil na Nizozemskem. Vse popotniške izkušnje zdaj s pridom uporablja pri snovanju vedno izvirnih jedi. Žiga je lani jeseni odprl tudi svojo restavracijo. Zanjo je izbral prav posebno ime – Žigola.