Sestavine
- 2 dcl piva Union premium Hoppy lager
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 1 čebula
- 60 g slanine
- 100 ml sladke smetane
- 250 g testenin po želji, najboljše svežih
Postopek
V roke vzameš svojo najlubšo ponev, fino je, če je litoželezna. Take rade in lepo zadržijo nekaj okusa od kakšne pašte prej, posebno, če jih z detergentom le ne drgnemo preveč intenzivno. V ponev vliješ toliko oljčnega olja, da pokrije dno. Počakaš, da se segreje. Vanj streseš nasekljano čebulo. Jo pražiš, dokler lepo ne zarumeni. Dodaš nasekljano rumeno in rdečo papriko. Tisti, ki imate radi bolj celinski izgled omake, papriko narežite na kockice, tisti, ki uspešno koketirate z eskotično, azijsko kuhinjo pa na tanke trakce. Vse skupaj pražiš, dokler se paprika malo ne omehča.
Zavreš vodo za pašto, jo posoliš. Ko vre z valom, malce zmanjšaš ogenj in v slani krop vržeš pašto.
Odpreš pivo, malo predahneš, narediš požirek, dva. Pripraviš brbončice na zaznavo vseh dimenzij okusa. Omako v nastajanju preliješ s približno decilitrom piva. Počakaš, da povre. Na koncu dodaš še narezano slanino. Na kratko povečaš ogenj, da postane lepo hrustljava. Poljubno vmešaš še smetano. Spet tisti celinski jo boste verjetno imeli rajši, eksotični, pa jo boste spustili.
Pašto odcediš. Vržeš v ponev s pripravljeno omako. Premešaš na malem ognju, da se vse skupaj ne shladi.
Serviraš na krožnik. Ostalo pivo preliješ v kozarec s pecljem in tankim robom. Nazdraviš, s slastjo poješ. Misli ti preveva mešanica hvaležnosti Žigi za dober a hiter recept in medene sreče, ki jo z vsakim požirkom po grlu sproži Union Premium Hoppy Lager.