Najprej nasekljamo čokolado. Lahko uporabimo domiseln trik Jamia Oliverja, in ploščo čokolade še v aluminijastem ovoju parkrat udarimo ob pult, da se razleti. Ovoj odvijemo in zlomljeno čokolado stresemo v kozico, kjer jo na majhnem ognju raztopimo.
V skledi penasto vmešamo 4 jajca in sladkor. Stepamo dokler ne dobimo puhaste mase.
Odpremo piksno Union Premium nefiltriranega temnega piva in pivo vlijemo v stopljeno čokolado. Zase pustimo požirek, dva in prižgemo pečico na 180.
V zmes presejemo moko in dodamo ščepec soli, da se okusi povežejo in intenzivirajo. Maso gladko zmešamo in vanjo dodamo še penasto stepena jajca s sladkorjem.
Maso vlijemo v pomaščen in pomokan pekač. Pekač lahko obložimo tudi s pekovskim papirjem.
Pečemo v pečici približno 25 min.
Pečeno maso razrežemo na kocke. Velikost določite sami in postrežemo s karamelo in vanilijevim sladoledom in kozarcem temnega nefiltriranega Union Premium.
Piškotki in pivo
Na spletnih straneh Pivovarne Laško Union d.o.o. uporabljamo piškotke z namenom, da zagotovimo delovanje njenih funkcij, ter za namene analitike in oglaševanja.
Vabimo vas, da tukaj preberete, čemu so piškotki namenjeni in kako jih uporabljamo. Sami lahko izberete, kateri piškotki naj se namestijo. Lahko se zgodi, da bo zaradi spremenjenih nastavitev vaša uporabniška izkušnja slabša, da nekatera vsebina in video vsebina ne bo prikazana ter da nekatere funkcionalnosti spletne strani ne bodo delovale.
Z izbiro možnosti "Se strinjam" ali "Se ne strinjam", lahko nadzirate, katere piškotke naša spletna stran namešča na vašo napravo.
“popolna kombinacija s karamelo in vanilijevim sladoledom”
Bruno Šulman
Sestavine
160g čokolade
90g masla
4 jajca
1 piksna Union Premium nefiltrirano temno
80g moke
Sol
100g sladkorja
vanilijev sladoled
100g sladkorja
120g smetane
25g masla
Postopek
Najprej nasekljamo čokolado. Lahko uporabimo domiseln trik Jamia Oliverja, in ploščo čokolade še v aluminijastem ovoju parkrat udarimo ob pult, da se razleti. Ovoj odvijemo in zlomljeno čokolado stresemo v kozico, kjer jo na majhnem ognju raztopimo.
V skledi penasto vmešamo 4 jajca in sladkor. Stepamo dokler ne dobimo puhaste mase.
Odpremo piksno Union Premium nefiltriranega temnega piva in pivo vlijemo v stopljeno čokolado. Zase pustimo požirek, dva in prižgemo pečico na 180.
V zmes presejemo moko in dodamo ščepec soli, da se okusi povežejo in intenzivirajo. Maso gladko zmešamo in vanjo dodamo še penasto stepena jajca s sladkorjem.
Maso vlijemo v pomaščen in pomokan pekač. Pekač lahko obložimo tudi s pekovskim papirjem.
Pečemo v pečici približno 25 min.
Pečeno maso razrežemo na kocke. Velikost določite sami in postrežemo s karamelo in vanilijevim sladoledom in kozarcem temnega nefiltriranega Union Premium.
Bruno Šulman
Študent psihologije, tekač na 400m in strastni ljubiteljski kuhar je leta 2021 postal tudi zmagovalec Masterchefa. Ne lovi samo stotink sekunde, Bruno odlično peče in kuha. Že od 11 leta, ko je začel z intenzivno domačo peko piškotov si želi, da bi to nekoč postalo njegovo primarno poslanstvo.