V večji posodi stepemo maso za palačinke. Spečemo jih na maslu. Med peko palačink ne delamo nič drugega. Predvsem pazimo, da se ne zažgejo. Naj bodo lepo zlato zapečene in s čim manj temnimi pikami. Preveč pikaste palačinke niso ne zdrave, ne Suzanine.
Odpremo Union Premium nefiltrirano temno pivo. Poskusimo ga, da vemo koliko sladkosti, grenkobe in karamelnega po-okusa lahko pričakujemo že od piva samega. Sladkor v kozici segrejemo, da se stopi in postane zlato-rjav. Na karamelo v kozici počasi zlijemo 500 ml Union Premium nefiltriranega temnega piva. Kuhamo na malem ognju, toliko časa, da se količina piva zmanjša na polovico. Vmešamo še smetano in ščep soli ter pokuhamo.
Zavremo smetano in jo prelijemo čez zmes nasekljane čokolade in lešnikove pasto. Vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom.
S kremo namažemo palačinke in jih prepognemo na trikotnike. V ponev damo palačinke in nekaj žlic pivskega karamela. Naribamo lupino ene pomaranče in vse skupaj pokuhamo še približno 4 min.
Postrežemo s kepico vanilijevega sladoleda in kozarcem Union Premium nefiltriranega temnega piva. K Suzaninim palačinkam na Evitin način se izvrstno poda.
Piškotki in pivo
Na spletnih straneh Pivovarne Laško Union d.o.o. uporabljamo piškotke z namenom, da zagotovimo delovanje njenih funkcij, ter za namene analitike in oglaševanja.
Vabimo vas, da tukaj preberete, čemu so piškotki namenjeni in kako jih uporabljamo. Sami lahko izberete, kateri piškotki naj se namestijo. Lahko se zgodi, da bo zaradi spremenjenih nastavitev vaša uporabniška izkušnja slabša, da nekatera vsebina in video vsebina ne bo prikazana ter da nekatere funkcionalnosti spletne strani ne bodo delovale.
Z izbiro možnosti "Se strinjam" ali "Se ne strinjam", lahko nadzirate, katere piškotke naša spletna stran namešča na vašo napravo.
V večji posodi stepemo maso za palačinke. Spečemo jih na maslu. Med peko palačink ne delamo nič drugega. Predvsem pazimo, da se ne zažgejo. Naj bodo lepo zlato zapečene in s čim manj temnimi pikami. Preveč pikaste palačinke niso ne zdrave, ne Suzanine.
Odpremo Union Premium nefiltrirano temno pivo. Poskusimo ga, da vemo koliko sladkosti, grenkobe in karamelnega po-okusa lahko pričakujemo že od piva samega. Sladkor v kozici segrejemo, da se stopi in postane zlato-rjav. Na karamelo v kozici počasi zlijemo 500 ml Union Premium nefiltriranega temnega piva. Kuhamo na malem ognju, toliko časa, da se količina piva zmanjša na polovico. Vmešamo še smetano in ščep soli ter pokuhamo.
Zavremo smetano in jo prelijemo čez zmes nasekljane čokolade in lešnikove pasto. Vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom.
S kremo namažemo palačinke in jih prepognemo na trikotnike. V ponev damo palačinke in nekaj žlic pivskega karamela. Naribamo lupino ene pomaranče in vse skupaj pokuhamo še približno 4 min.
Postrežemo s kepico vanilijevega sladoleda in kozarcem Union Premium nefiltriranega temnega piva. K Suzaninim palačinkam na Evitin način se izvrstno poda.
Evita Antončič
Mlada nadobudna kuharica, finalistka Masterchefa Evita, se je nad kuhanjem navdušila na YouTubu. Skuhala je vse, tudi najbolj zahtevne. Najraje pripravlja slane jedi in v njih dodaja sladke komponente. Kontrast sladko/slano bo njeno vodilo tudi v restavraciji, ki jo nekoč namerava odpreti.