Piščanec in bučni pire

Sestavine


Priprava

Stegna začinite s sojino omako in malo medu (ostalo prihranite za omako). Umijte si roke, da ne bodo lepljive in da boste lahko odprti steklenico piva. Nekaj si ga natočite v kozarec. Med kuho je vedno fino, če si malo omočite usta in brbončice pripravite na vse dobro, kar še prihaja.

Na olju prepražite šalotko, dodajte nasekljan česen, preostanek medu, pivo in sojino omako. Malo pokuhajte, da se sestavine povežejo in malo razpustijo. 

V drugi kozici ali ponvi vmes specite piščanca. Pečenega dodajte k omaki. 

Masleno bučo popecite na maslu. Ko dobi barvo, dodajte malo smetane, par vejic timijana, pokrite s pokrovko in malo podušite. Preden spasirate bučo, odstranite vejice timijana, sicer bo vse skupaj dobil a zoprno grenak okus. 

Na koncu pripravite še pesto. V posodico dajte narezana sveža selišča, olivno olje, pest naribanega parmezana, limonin sok, sol in poper. Vse skupaj strite in dobro premešajte. Na krožnik dajte najprej bučni pire, potem pa še stegno, omako in na vrh še pesto.

Jed se odlično poda k sladko grenkemu okus Union Premium Hoppy Lagerja. Zanj izberite kakšne lepe kozarce. Na zdravje in dober tek.

<< Nazaj na seznam

Union Premium Hoppy lager

Piščanec in


bučni pire


“Maslena buča in sočno meso.”

Evita Antončič

Union Premium Hoppy lager

Sestavine

  • 4 piščančja stegna brez kosti a s kožo
  • 2 šalotki 
  • 3 stroke česna 
  • 5 žlic sojine omake 
  • 2 žlici medu
  • sveži timijan 
  • 1 maslena buča
  • maslo
  • sezamovo olje
  • sveža zelišča
  • olivno olje
  • limona
  • nariban parmezan
  • limona
  • smetana
  • 2dl Union Premium Hoppy Lager piva


Postopek

Stegna začinite s sojino omako in malo medu (ostalo prihranite za omako). Umijte si roke, da ne bodo lepljive in da boste lahko odprti steklenico piva. Nekaj si ga natočite v kozarec. Med kuho je vedno fino, če si malo omočite usta in brbončice pripravite na vse dobro, kar še prihaja.

Na olju prepražite šalotko, dodajte nasekljan česen, preostanek medu, pivo in sojino omako. Malo pokuhajte, da se sestavine povežejo in malo razpustijo. 

V drugi kozici ali ponvi vmes specite piščanca. Pečenega dodajte k omaki. 

Masleno bučo popecite na maslu. Ko dobi barvo, dodajte malo smetane, par vejic timijana, pokrite s pokrovko in malo podušite. Preden spasirate bučo, odstranite vejice timijana, sicer bo vse skupaj dobil a zoprno grenak okus. 

Na koncu pripravite še pesto. V posodico dajte narezana sveža selišča, olivno olje, pest naribanega parmezana, limonin sok, sol in poper. Vse skupaj strite in dobro premešajte. Na krožnik dajte najprej bučni pire, potem pa še stegno, omako in na vrh še pesto.

Jed se odlično poda k sladko grenkemu okus Union Premium Hoppy Lagerja. Zanj izberite kakšne lepe kozarce. Na zdravje in dober tek.